Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

CliniClowns Tup en Oei met een bewoonster van het Revelsanthuis in Emmeloord.

‘Ik ben altijd zo blij als ze weer komen!’

CliniClowns Tup en Oei maken een feestje van elk bezoek aan het Revelsanthuis in Emmeloord. Activiteitenbegeleidster Esther én bewoonster mevrouw Clarijs vertellen in dit verhaal over hun ervaringen. 
CliniClowns Sjors en Zabor maken contact met een bewoner van verpleeghuis Heemhof in Apeldoorn.

Die gewone dinsdagmiddag wordt ineens speciaal

Accordeonmuziek, pingpongballetjes en veel goede energie; dat nemen CliniClowns Sjors en Zabor mee naar verpleeghuis Heemhof in Apeldoorn. Het is precies genoeg om de zestig bewoners te verleiden om contact te maken.
Mitch heeft veel aan het contact met CliniClowns Fief en Beer.

‘Voor Mitch zijn de CliniClowns iets veiligs’

De eerste jaren van het leven van Mitch (4) stonden in het teken van onzekerheid. Inmiddels weet moeder Julia dat hij autisme en een zeldzame genetische afwijking heeft. Maar het blijft zoeken in wat Mitch wil en wat hij kan. Dat hij...
Met een Goede Doelen Pupillentoernooi zamelden enkele gedreven actievoerders, voetbalouders en hun kinderen uit de regio Enschede ruim 18.000 euro in voor CliniClowns

‘Zo houden we de herinnering aan Joris op een mooie manier levend’

Met een Goede Doelen Pupillentoernooi zamelden enkele gedreven actievoerders, voetbalouders en hun kinderen uit de regio Enschede ruim 18.000 euro in voor CliniClowns. “We waren best even stil van het bedrag.”
Sven videobelt met de CliniClowns via de CliniClowns App

‘Sven wordt begrepen in zijn humor’

De 15-jarige Sven kan zijn ei kwijt en volledig ontspannen op de CliniClowns App. Hij videobelt zo vaak als mogelijk met de clowns. Zijn moeder Ingeborg vertelt over de mooie momenten die dit online contact oplevert. 
Amaysa krijgt bezoek van de CliniClowns in het ziekenhuis na haar narcose

‘Vergeleken met haar leeftijdsgenootjes heeft ze echt een ander leven’

Vanwege haar kwetsbare gezondheid is Amaysa (7) sneller moe en ziek dan andere kinderen. Nu ze wat ouder wordt, kan ze boos en gefrustreerd worden over dat ze zich anders voelt. Moeder Aletta deelt haar verhaal.
Sem krijgt bezoek van CliniClowns Biba en Tip in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis

‘Hoe de clowns dat doen, is gewoon heel knap’

De 9-jarige Sem werd geopereerd in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Ondanks de situatie bleek dat een mooie ervaring te worden. Het bezoek van de CliniClowns droeg daaraan bij, vertelt moeder Sasja in dit verhaal.

‘Dat ik geen clownservaring had ontmoedigde even, maar toch trok ik de stoute schoenen aan’

Tessa Rouvoet is een van de nieuwste clowns. Iedere week bezoekt zij samen met collega Merlijn de Vries (clown Kluun) verpleeghuizen voor mensen met dementie om een moment van lichtheid te brengen. CliniClown Kiki is stoer, nieuwsgierig...
Solita's moeder met dementie in contact met de CliniClowns.

‘Ze is weer even mijn mama van vroeger’

Solita’s moeder kan haar draai niet vinden sinds haar dementie vordert. Als CliniClowns Biba en Sjors langskomen, zakt de onrust. Solita deelt haar verhaal. “De onverdeelde aandacht doet iets met haar.”
Olivia kent de CliniClowns al haar hele leven

‘Het doet pijn dat ons kind nooit meer thuis zal kunnen wonen’

Olivia (6) heeft een zeer ernstige verstandelijke beperking en kan daardoor niet thuis wonen. Moeder Madelon vertelt in dit verhaal hoe dat voelt en hoe de CliniClowns een belangrijk onderdeel zijn geworden van haar gezin.