CliniClowns

De CliniClowns doen er alles aan om ervoor te zorgen dat iemand weer even zichzelf kan zijn. Ze vertellen hier graag meer over hun vak.

‘De energie in een kamer veranderde’

Het was nog nooit vertoond in Nederland: clowns in het ziekenhuis. Toch startte Mirjam Molenaar (62) begin jaren negentig met nog vijf andere clowns als CliniClown. Ze speelden in academische ziekenhuizen voor ernstig zieke kinderen....

‘Iedere dag weer mag ik op reis’

Marcel Weijers (CliniClown Moes) geniet van elke werkdag vol spel en bijzondere ontmoetingen. In dit verhaal vertelt hij over zijn ervaringen. “Iets mooiers is er niet.”

‘Het contact met anderen is eerlijk en open’

Theatermaker Laura Burgmans wilde graag meer betekenen voor anderen. Als CliniClown Kat brengt ze nu zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie een glimlach. In dit verhaal vertelt ze over mooie momenten die ontstaan tijdens...

De helende werking van de lach

Als CliniClown Ot krijgt Thara Leutscher (30) telkens verrassingen in de schoot geworpen. Ze vertelt over haar vak en over bijzondere momenten die ontstaan.

Willem zit moederziel alleen in isolatie en leeft tijdens een boevenjacht op

Willem is een boomlange jongen van veertien, met de verstandelijke ontwikkeling van een vierjarige. Hij woont in een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking of gedragsproblemen. Henk, CliniClown Bums, blikt even terug...

‘Als niets móet, ontstaan juist mooie dingen’

Spelend op zoek naar verbinding met anderen. Bram Timmers is helemaal op zijn plek als CliniClown Boris. Hij deelt hier zijn ervaringen. 

‘Het enige wat je doet is er zijn’

Jan de Beer (25) is een van de jongste CliniClowns van Nederland. Als clown Beer geniet hij van het kleine spel. Hij vertelt over zijn vak en momenten die hem zijn bijgebleven.

‘Als clown Pom kan ik altijd iets teruggeven’

Elke week verandert Ellen in CliniClown Pom. Hoe beleeft zij een ochtend spelen in het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn? Ze vertelt erover in dit verhaal.

‘Wij zijn er ook voor ouders’

April (clown Coco) is nog niet zo lang CliniClown en leert nog elke dag. Ze geniet van de veelzijdigheid van haar vak en de prachtige reacties die ze krijgt. In dit verhaal vertelt ze hierover. 

‘De kinderen voelen zich vrijer als we er zijn’

CliniClowns Toef en Pula spelen wekelijks op een school voor kinderen met psychiatrische problematiek. Riska Wijgergangs (Toef) vertelt hoe ze contact maakt met de kinderen en wat voor mooie momenten daaruit ontstaan.