Ervaringsdeskundigen

Door even écht contact te maken, helpen we kinderen en mensen met dementie te ontspannen, zich weer sterk te voelen, zorgen te vergeten of te lachen. Hier delen we hun ervaringen.

‘De CliniClowns voelen voor hem als familie’

Toen Kars als peuter de CliniClowns voor het eerst ontmoette, was het meteen raak, zag zijn moeder Femke. “Hij had echt zijn match gevonden. Sindsdien vormen ze een rode draad in zijn leven.”

'Tijdens het videobellen vergeet ze alles wat er om haar heen gebeurt'

Toen Indy actief werd op de CliniClowns App was ze nog erg verlegen. Totdat ze de clowns steeds beter leerde kennen. “Ze slepen Indy echt door een zeer moeilijke tijd heen.”

‘Quinten staat op met de CliniClowns en gaat ermee naar bed’

Met 34 weken zwangerschap werd Hillegonda ernstig ziek. Een zwangerschapsvergiftiging zorgde ervoor dat haar zoon Quinten (14) te vroeg stopte met groeien. “We mogen blij zijn dat we er allebei nog zijn.”

‘Als ze zo’n plezier heeft, merk je niet dat Belle ziek is'

Zware chemo’s. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Leukemie zette het leven van Belle (7) op zijn kop. Maar met de CliniClowns aan haar bed vergat ze haar angsten. “Ze hebben voor altijd een plekje in haar hart.”

'Dit contact geeft haar een stukje vreugde'

Artsen voorspelden dat Norah (12) niet zou leren lopen en weinig zou leren praten, maar daar heeft ze zich doorheen gevochten. “Ze blijkt zo’n strever te zijn”, vertelt haar moeder Jolanda. “We knijpen onze handen dicht.”

‘CliniClown Bes sleepte Anouk door de moeilijkste momenten heen’

Nu Anouk* clown Bes niet meer in het ziekenhuis tegenkomt, is de CliniClowns App een uitkomst. Zo houden ze digitaal toch contact. “Anouk beschouwt Bes als een goede vriendin.”

‘Als de clowns er zijn wordt ze niet gezien als patiënt, maar echt als Farah’

Farah heeft een spierziekte en wordt regelmatig opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn stressvolle dagen voor haar. Een bezoek van de CliniClowns brengt haar de afleiding die ze zo nodig heeft.

Het zoontje van Kim had een hersentumor: ‘Vechten tegen het monster’

Kims zoontje Isha had een hersentumor. Ze blikt terug op de zware periode en op de momenten dat de CliniClowns voor afleiding zorgden.

Hoe Rense (7) het einde van zijn chemokuren op speciale wijze vierde

Eindelijk klaar met de chemobehandelingen! Om dat te vieren gaf Rense een spetterend feest. Hij vroeg geen cadeautjes, maar een bijdrage voor CliniClowns.

Een koninklijk welterusten-moment

Maris (11) ligt in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Er wordt onderzocht wat de al weken durende pijn en koorts veroorzaakt. Met CliniClowns Sok en Pom eindigt haar lange ziekenhuisdag toch nog met een grote glimlach.