Ervaringsdeskundigen

Door even écht contact te maken, helpen we kinderen en mensen met dementie te ontspannen, zich weer sterk te voelen, zorgen te vergeten of te lachen. Hier delen we hun ervaringen.

Geef Émiely een zorgeloze nacht

Émiely (1) ligt ter observatie in het ziekenhuis. Thuis heeft ze veel moeite met slapen. In het vreemde ziekenhuisbed is het nóg lastiger. Maar gelukkig is er een bedtijdbezoek van clowns Sok en Pom…

Eindelijk krijgt Owen weer een lach op zijn gezicht

De 4-jarige Owen ligt met ernstige benauwdheidsklachten in het ziekenhuis. Zijn moeder Joyce geniet van het bedtijdbezoek van CliniClowns Keet en Peer. Voor het eerst in dagen lacht haar zoontje weer. Ze vertelt erover in dit verhaal.

'We moesten Yara in de houdgreep nemen’

Trouwen met mama én een vrolijk weerzien met CliniClowns Fido en Silly. Yara (5) beleefde na haar traumatische ziekteperiode een droomdag.

'Onze herinneringen aan die middag zijn goud waard'

Zo'n zes jaar geleden werd de stofwisselings-ziekte MLD bij Olivier* geconstateerd. Om Olivier op zijn verjaardag in het zonnetje te zetten, wilden zijn ouders hem een onvergetelijke dag bezorgen. En dat lukte, vertelt zijn moeder Ditta.

'Wat een magisch moment na die vervelende dagen'

Jayce (2) ligt met een longontsteking in het ziekenhuis. Twee CliniClowns en een klein rood balletje zorgen dat hij alle narigheid even vergeet.

‘Het was zo’n mooi moment tussen al die ellende’

Oh nee, sla onze kamer alsjeblieft over, dacht Mirjam even toen ze CliniClowns richting het bedje van haar tweeling zag koersen. Vervolgens toverden ze een lach op de gezichtjes van de baby’s. “Dat was goud waard.”

'Dankzij de clowns heeft hij op zijn laatste dag nog onbedaarlijk gelachen'

Al enkele maanden na het overlijden van haar zoon Benjamin* (12), meldde Nicole zich aan als vrijwilliger voor CliniClowns. Letterlijk tot op zijn laatste dag lieten de clowns hem schateren. “Zo kan ik eindelijk iets terugdoen.”

‘Op dat moment waren de zorgen even weg’

Pepijn* moest al op jonge leeftijd voor tal van opnames en operaties naar het ziekenhuis. Zijn vader Martijn zag van dichtbij wat de impact is van een bezoek van de CliniClowns. “Het is zo fijn dat dit bestaat.”

‘Het blije gezicht van mijn zoon is echt onbetaalbaar’

Jan Leo van der Ploeg is vastberaden om geld op te halen voor CliniClowns tijdens de Alpentocht in Frankrijk. “Ik wil iets terugdoen na wat ze voor mijn zoon hebben gedaan.”

Yvonnes moeder heeft dementie: ‘Maar ze is er nog en hecht zo aan het leven’

Mevrouw Wegbrands heeft dementie en vierde tijdens de coronacrisis haar 97e verjaardag. Dit zou een heel andere verjaardag dan normaal worden. Dochter Yvonne vroeg daarom CliniClowns Waldo en Peer om te komen spelen.