Ervaringsdeskundigen

Door even écht contact te maken, helpen we kinderen en mensen met dementie te ontspannen, zich weer sterk te voelen, zorgen te vergeten of te lachen. Hier delen we hun ervaringen.

‘Ik kan nog steeds huilen als ik denk aan dat moment’

Moeder Lizzy kan een boek schrijven over haar ervaringen met CliniClowns. Zowel haar dochter Liva (7) als zoon Maes (5) hebben een zware weg moeten afleggen vanwege ziekte en chronische lichamelijke problemen. Een reis die de CliniClowns...

‘Ik zie mijn moeder uit haar eigen wereld komen’

Voor de honderdste verjaardag van haar moeder regelt Ria Verberk een bezoek van de CliniClowns. Met een bellenblaas raken Moes en Sammie een snaar bij Ria’s moeder, die aan dementie lijdt. Ria vertelt hier over het bijzondere moment.

‘Ik kon eindelijk even aan iets anders denken’

Al vanaf haar achtste heeft Merel een moeilijke relatie met eten. Inmiddels is ze zestien en heeft ze de atypische eetstoornis NAO. Afgelopen zomer werd ze met uitdroging opgenomen in het ziekenhuis. Merel deelt hier haar verhaal.

Buikschuivers rond het ziekenhuisbed

Het leven van Jefferson ziet er anders uit dan dat van veel leeftijdsgenoten. Hij heeft een zeldzame aandoening waarbij zijn botten erg zwak zijn en dus makkelijk breken. Regelmatig ligt hij in het ziekenhuis.

Het spannende ziekenhuisbezoek wordt opeens een feestje

Voor Jasmijn is het jaarlijkse bezoek aan de KNO-arts erg spannend. Ze vindt het eng als er iemand in de buurt van haar oortjes komt. Maar met de CliniClowns vergeet ze haar angst volledig.

‘Je bent even in een andere wereld en dat is zo fijn’

De 3-jarige Savi maakte een hectische week mee in het ziekenhuis, maar leefde helemaal op dankzij een bijzonder moment. “Hij heeft de dagen erna over niks anders gepraat.”

‘Zelfs mijn man mocht niet bij me blijven’

Lotte heeft een meervoudige beperking en continu zorg nodig. Haar moeder Liesbeth vertelt over een heftige periode en over de momenten dat de CliniClowns langskomen op Lottes dagbesteding.

‘Als ze niet meer thuis kan wonen, gaat ze met mij mee’

De 21-jarige Danique heeft een zware lichamelijke en verstandelijke beperking. Haar zusje Fleur (18) weet niet beter en helpt haar iedere dag.

‘Mijn hart brak keer op keer als ik in zijn ogen keek’

Bij zijn geboorte had Joey (18) zuurstoftekort, maar dat wist moeder Tamara toen nog niet. Tijdens zijn eerste levensjaar voelde ze wel dat er iets mis was. Achteraf waren het terechte zorgen die niet altijd serieus werden genomen....

‘Je hebt geen controle over het leven’

Lisette liep lange tijd rond met een onderbuikgevoel, totdat het eindelijk duidelijk werd: haar zoontje Boy (4) heeft een verstandelijke beperking. Sinds hij naar Peuterdagcentrum Kiekeboe gaat, bloeit hij op, met het bezoek van de...