Ervaringsdeskundigen

Door even écht contact te maken, helpen we kinderen en mensen met dementie te ontspannen, zich weer sterk te voelen, zorgen te vergeten of te lachen. Hier delen we hun ervaringen.

‘Hij maakt uit zichzelf geen contact met mensen’

Al twee jaar is Julia non-stop bezig met de gezondheid van haar zoontje Mitch (2). Nog steeds is er geen diagnose. Julia deelt haar verhaal.

‘Mama, wanneer ga ik weer naar de maan?’

Voor de kwetsbare Morris (5) kan elk virusje een serieuze ziekenhuisopname betekenen. In de afgelopen vijf jaar heeft hij een bijzondere band opgebouwd met de CliniClowns, vertelt zijn moeder Tabitha in een openhartig verhaal.

‘Het klinkt gek, maar ik voelde opluchting’

De twee dagen oude Shelly werd kerngezond verklaard toen ze in het ziekenhuis gecontroleerd werd op een mogelijke cyste. Niets aan de hand, leek het. Maar zes weken later ging het toch helemaal mis, vertelt haar moeder Kell.

‘Alle lachjes die we nu nog krijgen, absorberen we’

Sterre* is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Samen met CliniClowns Holala en Beer vierde ze haar laatste verjaardag. Haar moeder Nancy vertelt over de zware tijd en de kleine lichtpuntjes.

‘Zij lieten hem lachen, zelfs toen hij extreem ziek was’

Na maanden benauwdheid bij haar zoontje Devon blijft moeder Sheila voelen dat het meer is dan astma. Als ze bij de huisarts met haar vuist op tafel slaat, wordt er actie ondernomen. Devon blijkt een grote tumor achter z’n longen te...

‘Vertrouwen maakt dat we mooie momenten kunnen creëren’

“Samenwerken als CliniClowns is…” “Kwetsbaar durven zijn, reflecteren, elkaar scherp houden en vertrouwen op elkaar.” CliniClowns Carolien (clown Tip) en Bea (clown Biba) spelen regelmatig samen en kennen de kracht van het spelen als...

‘Even achterover zitten is er voor mij als moeder niet bij’

Op haar vierde verjaardag werd de zorgvraag van Olivia zo nijpend, dat ze permanent werd opgenomen. Inmiddels is de rust enigszins teruggekeerd in het gezin. Moeder Madelon vertelt hoe het nu met haar dochter gaat.

Een lach op de verdrietigste momenten

Carmen (5) ligt al vanaf haar geboorte om de haverklap in het ziekenhuis. Gelukkig helpen de CliniClowns de situatie voor het hele gezin draaglijker te maken, vertelt moeder Dominique in een openhartig verhaal.

Het leven van Aimée en haar dochter Charlie bestond plots uit ziekenhuisbezoeken

Toen haar dochter 1 jaar oud was, kreeg moeder Aimée een vreselijke diagnose te horen. Ze vertelt over die bewuste dag en alles wat erna kwam.

‘Als moeder stap je ongewild een rollercoaster in’

Al vanaf haar geboorte dronk Elynn slecht. Toen ze ruim vier maanden oud was, werd ze ziek. Het begin van vele opnames in het ziekenhuis. Moeder Esther vertelt over een onzekere tijd en de rust die de CliniClowns komen brengen in het...