Ervaringsdeskundigen

Door even écht contact te maken, helpen we kinderen en mensen met dementie te ontspannen, zich weer sterk te voelen, zorgen te vergeten of te lachen. Hier delen we hun ervaringen.

‘We hadden zoveel mensen gezien die ellendige dag, maar toen kwam Makkie binnen’

Voor moeder Jaylin was de schrik groot toen ze bij haar dreumes Allexa (inmiddels 3 jaar) een grote bult ontdekte. Ze vertelt over de diagnose die het gezin te horen kreeg en de tijd erna in het ziekenhuis.

‘Toen we de uitslag kregen, stortte onze wereld in’

Een hersentumor veroorzaakt enorm veel gezondheidsproblemen bij Nina (6). Bij talloze ziekenhuisopnames moet ze zich overgeven aan wat er gebeurt. Als de CliniClowns komen, pakt ze eindelijk even de regie, vertelt haar moeder Lisette....

‘In deze nachtmerrie is haar lach goud waard’

Voor de 5-jarige Chloé viel er even niets te lachen toen zij na een zorgeloze vakantie de diagnose acute lymfatische leukemie kreeg. Al snel begon een loodzwaar behandeltraject in het Prinses Máxima Centrum, waar de CliniClowns volgens...

Baby Morris geniet van de muziek van CliniClowns Silly en Sjappoo

CliniClowns Silly en Sjappoo komen in het Meander Medisch Centrum Morris tegen. Morris (1,5) was toen net 3 maanden oud. Hij heeft het syndroom van Noonan, waardoor hij veel fysieke kwalen heeft. Op het moment dat Silly en Sjappoo Morris...

‘Amaysa kan haar hart luchten bij de clowns’

Toen Amaysa (4) nog een baby was, lag in ze in het UMC in Groningen. Moeder Aletta over deze zware tijd en waarom de CliniClowns nog steeds een belangrijke rol spelen in Amaysa's leven.

‘De CliniClowns spelen een belangrijke rol in zijn leven’

Leander (14) is een vrolijke jongen met een unieke afwijking. Vader Martijn vertelt over het gemis van sociaal contact met leeftijdsgenootjes en de waarde van het contact met de CliniClowns.

‘Een cadeautje voor het slapengaan’

De schrik was groot toen Tijn (5) ernstig benauwd werd opgenomen in het ziekenhuis. Vader Kevin vertelt over de spannende dagen en het rustgevende bedtijdbezoek van de CliniClowns.

Eefke (1 jr) ligt in het ziekenhuis met bronchiolitis

Anne en Alex zijn ouders van zes dochters, waaronder een vierling. Moeder Anne blikt terug op de tijd dat één van haar dochters in het ziekenhuis lag. 

‘Een lichtpuntje in al die rotdagen’

Een heftige longontsteking en het RS-virus. Baby Shane ligt ernstig benauwd in het ziekenhuis. Zijn moeder Naomi vertelt over de bijzondere avond-ontmoeting met CliniClowns. 

De kleine Melih komt tot rust voor het slapengaan

Na een val van de trap is Melih (1,5) ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Aan het einde van een lange, vermoeiende dag vertelt zijn vader Mehmet over de rustgevende ontmoeting met CliniClowns Nop en Bonkie.