Ervaringsdeskundigen

Door even écht contact te maken, helpen we kinderen en mensen met dementie te ontspannen, zich weer sterk te voelen, zorgen te vergeten of te lachen. Hier delen we hun ervaringen.

‘De CliniClowns waren een lichtpuntje voor Mike’

Corina bracht met haar zoon Mike vele dagen door in het ziekenhuis. “De clowns waren een lichtpuntje voor Mike. Een deel van onze nalatenschap gaat naar CliniClowns, ter nagedachtenis aan hem.”

‘Het was zo bijzonder, alle slangetjes waren even vergeten’

Roxanne zag hoe haar dochter Djolina (6) ontspande tijdens een bezoek van de CliniClowns in het ziekenhuis. “De clowns richten echt alle aandacht op je kind. Wat er verder gebeurt, telt even niet.”

‘Mias voelde onze spanningen altijd aan’

Michelles zoon Mias maakt in zijn jonge leven al veel mee. Ze vertelt hierover en over de momenten dat ze verlichting vonden toen het zo nodig was.

‘Het contact met de clowns geeft hem zelfvertrouwen’

Als Devanio (17) thuis is van school, kijkt hij meteen welke clown er online is op de CliniClowns App. Het is niet alleen zijn uitlaatklep, het heeft zijn zelfvertrouwen een boost gegeven. “Hij kan er zichzelf zijn.”

‘Op deze momenten vergeet hij even de behandeling’

Bjorn (9) heeft de ernstige spierziekte SMA. Elk vier maanden moet hij naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor een vervelende injectie. Als hij CliniClown Hop ziet, glijdt de spanning van hem af. “Daar is mijn vriend!” 

Het verhaal van Nikita en dochter Eva

Moeder Nikita deelt voor het eerst haar verhaal. Een aangrijpend verhaal over het leven van haar dochter Eva*, hun tijd in het ziekenhuis, de ontmoeting met de CliniClowns en het nieuws waar ze zo bang voor was.

‘Als moeder wil je je kind beschermen’

Olivia (4) heeft een onbekende genetische afwijking en een verstandelijke beperking. De afgelopen jaren waren heftig; een opeenstapeling van ziekenhuisbezoeken en crisissituaties. Moeder Madelon vertelt over de positieve, bijzondere rol...

‘Toen hij de muziek hoorde, begonnen zijn oogjes te twinkelen’

Anouska en haar man maakten een bijzonder moment mee toen hun zoontje Jesse op jonge leeftijd bezoek kreeg van de CliniClowns. “We hadden nooit gedacht dat dit zou gebeuren.”

Sientje zag hoe haar doodzieke dochter werd opgenomen

Sientje werd 3 jaar geleden moeder van drie dochters. In het eerste jaar wordt dochter Pip ernstig ziek en belandt in het ziekenhuis. Sientje vertelt hierover in dit blogbericht.

‘De CliniClowns hebben ons echt even laten genieten’

Baby Daan is voor allergietesten in het ziekenhuis. Met CliniClowns Kees en Boris wordt het haast een vrolijk uitje. Moeder Bianca: “Ik dacht nog, wat heeft zo’n kleintje hier nou aan? Maar het brak de spanning en er gebeurde iets...