Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

‘We dachten echt dat we hem kwijt zouden raken’

Siem (1) kreeg afgelopen november last van benauwdheid. Waar het eerst leek op een gewone verkoudheid, bleek dit al snel een longontsteking. Een spannende periode in het ziekenhuis volgde, vertelt moeder Julia in dit verhaal.

‘Contact zit soms in kleine dingen’

Juultje van der Valk, Coördinator Welzijn en Activering bij Vilente-locatie De Sonnenberg in Oosterbeek, ziet hoe de bewoners met dementie genieten als de CliniClowns er zijn. Ze deelt hier haar ervaringen. “Het is veel meer dan zomaar...

‘Ik zag eindelijk mijn kind weer’

Na een ooroperatie ligt Maud (7) bij te komen in het ziekenhuis. Ze is niet zichzelf, maar gelukkig klikt het met CliniClowns Fief en Boris. Samen zitten ze even in een heerlijke bubbel. Haar moeder Romy blikt terug.

‘Mijn moeder is even het middelpunt’

José zag haar moeder met dementie, die inmiddels overleden is, opbloeien van de persoonlijke aandacht die de CliniClowns haar gaven. Begin 2023, toen haar moeder nog leefde, deelde José haar verhaal met ons.

‘We konden de nare situatie even vergeten’

Pim en Margriet zaten gestrest met hun zoon Duuk (6) in het ziekenhuis. Hij had net de diagnose diabetes gekregen. Het verrassende bezoek van CliniClowns Boris en Fief bracht de nodige afleiding en ontspanning, vertelt vader Pim. Hij...

‘Ik dacht echt dat het de laatste keer was dat ik hem zag’

Sabina heeft een zware periode achter de rug: haar zoon Fais belandde na een heftige epileptische aanval in een ziekenhuisweb van scans en onderzoeken. De CliniClowns zorgden voor een moment van onbezorgdheid, vertelt ze in dit verhaal.

‘Iemand laten lachen of ontroeren, iets mooiers is er niet’

Dennis Jehee wil als CliniClown Chico de wereld een stukje mooier maken. In dit verhaal vertelt hij over zijn werk en over mooie momenten die ontstaan tijdens het spel.

‘Ik kan nog steeds huilen als ik denk aan dat moment’

Moeder Lizzy kan een boek schrijven over haar ervaringen met CliniClowns. Zowel haar dochter Liva (7) als zoon Maes (5) hebben een zware weg moeten afleggen vanwege ziekte en chronische lichamelijke problemen. Een reis die de CliniClowns...

Even genieten en onbezorgd kind zijn

Met open mond kijken de leerlingen van de Martin Luther Kingschool in Purmerend naar een voorstelling van Het Klein Zintuigen Orkest (KZO). Leerkrachten Brenda Klok en Martine Koster vertellen waarom het contact tussen de kinderen en de...

‘Ik zie mijn moeder uit haar eigen wereld komen’

Voor de honderdste verjaardag van haar moeder regelt Ria Verberk een bezoek van de CliniClowns. Met een bellenblaas raken Moes en Sammie een snaar bij Ria’s moeder, die aan dementie lijdt. Ria vertelt hier over het bijzondere moment.