Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

‘De clowns breken het ijs niet, ze smelten het’

CliniClowns Sien en Bidoe maken wat los bij de bewoners met dementie van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort. Activiteitenbegeleidster Tineke Stolker vertelt erover in dit verhaal. “Ze breken het ijs niet, nee, ze smelten...

‘Ik kon eindelijk even aan iets anders denken’

Al vanaf haar achtste heeft Merel een moeilijke relatie met eten. Inmiddels is ze zestien en heeft ze de atypische eetstoornis NAO. Afgelopen zomer werd ze met uitdroging opgenomen in het ziekenhuis. Merel deelt hier haar verhaal.

Buikschuivers rond het ziekenhuisbed

Het leven van Jefferson ziet er anders uit dan dat van veel leeftijdsgenoten. Hij heeft een zeldzame aandoening waarbij zijn botten erg zwak zijn en dus makkelijk breken. Regelmatig ligt hij in het ziekenhuis.

Het spannende ziekenhuisbezoek wordt opeens een feestje

Voor Jasmijn is het jaarlijkse bezoek aan de KNO-arts erg spannend. Ze vindt het eng als er iemand in de buurt van haar oortjes komt. Maar met de CliniClowns vergeet ze haar angst volledig.

‘Je bent even in een andere wereld en dat is zo fijn’

De 3-jarige Savi maakte een hectische week mee in het ziekenhuis, maar leefde helemaal op dankzij een bijzonder moment. “Hij heeft de dagen erna over niks anders gepraat.”

‘Zelfs mijn man mocht niet bij me blijven’

Lotte heeft een meervoudige beperking en continu zorg nodig. Haar moeder Liesbeth vertelt over een heftige periode en over de momenten dat de CliniClowns langskomen op Lottes dagbesteding.

‘Als ze niet meer thuis kan wonen, gaat ze met mij mee’

De 21-jarige Danique heeft een zware lichamelijke en verstandelijke beperking. Haar zusje Fleur (18) weet niet beter en helpt haar iedere dag.

‘Hoe de clowns contact maken, is voor ons inspirerend’

Bij EspecialCare in Sneek is iedereen door het dolle als de CliniClowns weer komen. “De CliniClowns nemen de kinderen en jongeren mee in een wereld die perfect aansluit op hun belevingswereld en niveau.”

‘Het was zo’n ontroerend moment, iedereen was er stil van’

De CliniClowns komen regelmatig langs bij woonzorgcentrum Amstelring Bornholm en het aangrenzende Eijkenhove, een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie in Hoofddorp. Agogisch medewerker Dineke Zijlstra ziet de mooiste dingen...

‘Contact maken met haar is normaal gesproken moeilijk’

Een circusles, bloemschikken met kunstbloemen, een wals met een bewoonster; in woonzorgcentrum Ittmannshof in Nunspeet maken CliniClowns Böwö en Ivan er een speelse ochtend van. “De sfeer wordt lichter, luchtiger.”