Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

‘De kinderen durven opeens uit hun schulp te kruipen’

Puur plezier, maar ook speels leren. Eline Vet, pedagogisch medewerkster op kinderdagcentrum CityKids, vindt dat de CliniClowns echt iets brengen. “Als ik voor een bezoek hun foto ophang zijn de kinderen al enthousiast.”

‘Als niets móet, ontstaan juist mooie dingen’

Spelend op zoek naar verbinding met anderen. Bram Timmers is helemaal op zijn plek als CliniClown Boris. Hij deelt hier zijn ervaringen. 

‘Als moeder ga je tot het uiterste’

Voor Dominique en haar zoontje Luciën (2) is het ziekenhuis inmiddels een ‘tweede thuis’. Ze vertelt in dit verhaal openhartig over de vele opnames, eindeloze zorgen én een mooi moment met de CliniClowns. 

‘Het verrassingseffect is goed voor de kinderen’

De kinderen van kinderdagcentrum Skippy in Nieuwegein genieten van het wekelijkse clownsbezoek. Regiebegeleider Esther de Wilde vertelt hoe de clowns contact maken met de kinderen en welke mooie momenten er ontstaan.

Een moment van plezier in een kale omgeving

Voor gevluchte gezinnen op een noodopvanglocatie staat de wereld op zijn kop. Ze leven in onzekerheid en hebben grote zorgen. Het is met name voor kinderen een kale, weinig inspirerende omgeving. De CliniClowns brengen een moment van...

‘Je zag dat er een muur werd doorbroken’

CliniClowns Waldo en Flip spelen al jaren iedere maand voor de bewoners met dementie in Zonnehuis Majella in Mijdrecht. Activiteiten-begeleidster Tessa Rouvoet geniet van de interactie die ontstaat. Ze vertelt erover in dit verhaal.

‘Het enige wat je doet is er zijn’

Jan de Beer (25) is een van de jongste CliniClowns van Nederland. Als clown Beer geniet hij van het kleine spel. Hij vertelt over zijn vak en momenten die hem zijn bijgebleven.

‘Hij maakt uit zichzelf geen contact met mensen’

Al twee jaar is Julia non-stop bezig met de gezondheid van haar zoontje Mitch (2). Nog steeds is er geen diagnose. Julia deelt haar verhaal.

‘Ieder kind beleeft het op zijn eigen manier’

Langzaam brak het ijs op de peutergroep voor motorisch beperkte kinderen. Ze moesten even wennen aan de CliniClowns op de afdeling kinder- en jeugdrevalidatie van Treant, ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Maar pedagogisch medewerkster...

‘Mama, wanneer ga ik weer naar de maan?’

Voor de kwetsbare Morris (5) kan elk virusje een serieuze ziekenhuisopname betekenen. In de afgelopen vijf jaar heeft hij een bijzondere band opgebouwd met de CliniClowns, vertelt zijn moeder Tabitha in een openhartig verhaal.