Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

‘Als clown Pom kan ik altijd iets teruggeven’

Elke week verandert Ellen in CliniClown Pom. Hoe beleeft zij een ochtend spelen in het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn? Ze vertelt erover in dit verhaal.

‘Zo ontroerend om te zien hoe hij contact wist te maken’

Iedere maand bezoeken CliniClowns Tino en Zabor de bewoners van Hofje Wendakker en Korteslag in Heerde. Op deze woonzorglocaties wonen mensen met lichamelijke en geheugenproblemen. Gery Vorderman en Lidian Veldkamp, coördinatoren...

‘Wij zijn er ook voor ouders’

April (clown Coco) is nog niet zo lang CliniClown en leert nog elke dag. Ze geniet van de veelzijdigheid van haar vak en de prachtige reacties die ze krijgt. In dit verhaal vertelt ze hierover. 

‘Het klinkt gek, maar ik voelde opluchting’

De twee dagen oude Shelly werd kerngezond verklaard toen ze in het ziekenhuis gecontroleerd werd op een mogelijke cyste. Niets aan de hand, leek het. Maar zes weken later ging het toch helemaal mis, vertelt haar moeder Kell.

‘Alle lachjes die we nu nog krijgen, absorberen we’

Sterre* is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Samen met CliniClowns Holala en Beer vierde ze haar laatste verjaardag. Haar moeder Nancy vertelt over de zware tijd en de kleine lichtpuntjes.

‘Zij lieten hem lachen, zelfs toen hij extreem ziek was’

Na maanden benauwdheid bij haar zoontje Devon blijft moeder Sheila voelen dat het meer is dan astma. Als ze bij de huisarts met haar vuist op tafel slaat, wordt er actie ondernomen. Devon blijkt een grote tumor achter z’n longen te...

‘De clowns maken net een ander soort contact’

Dewi (8) zit meestal in haar eigen wereldje. Voor haar begeleidster Cynthia is het dan ook bijzonder om te zien dat ze steeds meer contact maakt als de CliniClowns langskomen. “Herkenning is zo belangrijk voor deze kinderen.”

‘Vertrouwen maakt dat we mooie momenten kunnen creëren’

“Samenwerken als CliniClowns is…” “Kwetsbaar durven zijn, reflecteren, elkaar scherp houden en vertrouwen op elkaar.” CliniClowns Carolien (clown Tip) en Bea (clown Biba) spelen regelmatig samen en kennen de kracht van het spelen als...

‘Even achterover zitten is er voor mij als moeder niet bij’

Op haar vierde verjaardag werd de zorgvraag van Olivia zo nijpend, dat ze permanent werd opgenomen. Inmiddels is de rust enigszins teruggekeerd in het gezin. Moeder Madelon vertelt hoe het nu met haar dochter gaat.

Een lach op de verdrietigste momenten

Carmen (5) ligt al vanaf haar geboorte om de haverklap in het ziekenhuis. Gelukkig helpen de CliniClowns de situatie voor het hele gezin draaglijker te maken, vertelt moeder Dominique in een openhartig verhaal.