Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

‘Ondanks de tegenslagen sta ik heel positief in het leven’

Nynke Veldman (43) uit Sneek fietste de Onbeperkte Elfstedentocht en haalde hiermee 2.700 euro op voor CliniClowns. “Het was een prachtige ervaring!”

‘Waar het kan, proberen we de CliniClowns te helpen’

John van de Sande zamelt met zijn bedrijf GSM Westland cartridges en mobieltjes in voor het goede doel. “Ik doe graag iets terug voor CliniClowns.”

Cartridges inzamelen voor een moment van plezier

De gemeente Utrechtse Heuvelrug zamelt lege inktcartridges en oude mobieltjes in voor CliniClowns. Recyclen én een goed doel steunen. “Daar wordt toch iedereen blij van?”

‘Als de clowns er zijn wordt ze niet gezien als patiënt, maar echt als Farah’

Farah heeft een spierziekte en wordt regelmatig opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn stressvolle dagen voor haar. Een bezoek van de CliniClowns brengt haar de afleiding die ze zo nodig heeft.

Het zoontje van Kim had een hersentumor: ‘Vechten tegen het monster’

Kims zoontje Isha had een hersentumor. Ze blikt terug op de zware periode en op de momenten dat de CliniClowns voor afleiding zorgden.

Vrijwilligerswerk bij CliniClowns geeft Lotte frisse energie

Als kind maakte Lotte van der Zee (30) een werkstuk over CliniClowns. Nu is ze vrijwilliger in het webcareteam. “Ik wil echt connectie maken.”

‘Als ik die rode neus op zet, komt de energie’

Ellen Schram, oftewel CliniClown Sien, verwondert zich bijna dagelijks over de kracht van het clownsspel, ook in coronatijd. “Ook op afstand kun je contact maken.”

Zorgen en angst wegnemen

Een vreemd bed, de stilte in het donker. De avond in het ziekenhuis kan voor kinderen angstig zijn. Als CliniClown Sok brengt Marja van Rijn deze winter bedtijdbezoeken. “Een fijn moment van afleiding, afgestemd op de sfeer die past bij...

Hoe Rense (7) het einde van zijn chemokuren op speciale wijze vierde

Eindelijk klaar met de chemobehandelingen! Om dat te vieren gaf Rense een spetterend feest. Hij vroeg geen cadeautjes, maar een bijdrage voor CliniClowns.

Een koninklijk welterusten-moment

Maris (11) ligt in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Er wordt onderzocht wat de al weken durende pijn en koorts veroorzaakt. Met CliniClowns Sok en Pom eindigt haar lange ziekenhuisdag toch nog met een grote glimlach.