Blog

Dat ons werk veel voor iemand kan betekenen, blijkt uit de ervaringen van de kinderen en mensen met dementie die we bezoeken. En ook van zorgprofessionals, supporters en de CliniClowns zelf. Deze verhalen delen we op ons blog.

‘Op dat moment waren de zorgen even weg’

Pepijn* moest al op jonge leeftijd voor tal van opnames en operaties naar het ziekenhuis. Zijn vader Martijn zag van dichtbij wat de impact is van een bezoek van de CliniClowns. “Het is zo fijn dat dit bestaat.”

‘Het blije gezicht van mijn zoon is echt onbetaalbaar’

Jan Leo van der Ploeg is vastberaden om geld op te halen voor CliniClowns tijdens de Alpentocht in Frankrijk. “Ik wil iets terugdoen na wat ze voor mijn zoon hebben gedaan.”

'Van dit werk loopt mijn hart echt vol'

“Er gebeuren zo veel wondertjes”, vertelt Harm Bakker, ofwel CliniClown Foleo, stralend over zijn baan. “Van dit werk loopt mijn hart echt vol.”

Yvonnes moeder heeft dementie: ‘Maar ze is er nog en hecht zo aan het leven’

Mevrouw Wegbrands heeft dementie en vierde tijdens de coronacrisis haar 97e verjaardag. Dit zou een heel andere verjaardag dan normaal worden. Dochter Yvonne vroeg daarom CliniClowns Waldo en Peer om te komen spelen.

'De CliniClowns hebben onze herinneringen aan het ziekenhuis gekleurd'

Twee CliniClowns, een basgitaar en een dansende dochter. “Dat was een moment van geluk”, vertelt Dennis, de vader van Saar*. “Tijdens dit laatste bezoek aan het UMC Groningen zagen we de vrolijke Saar, met al haar aandacht op het...

De ziekenhuiskamer van Leanne wordt opeens een onderwaterwereld

Leanne mag door een longontsteking haar ziekenhuiskamer niet af vanwege besmettingsgevaar. Samen met CliniClowns Jop en Kers en haar ouders duikt ze toch even zingend en wel de diepzee in.

Plassen stampen voor CliniClowns

Loïs werd geboren met een open ruggetje. De jaren daarna kwamen de CliniClowns regelmatig langs als ze in het ziekenhuis was. Ze herinnert zich niet alles. “Maar ze weet precies waar het over gaat als je de CliniClowns noemt”, vertelt...

‘We weten van elkaar wat er nodig is’

Medisch pedagogisch zorgverlener Chantal Guldemond is blij dat er CliniClowns rondlopen in ‘haar’ Spaarne Gasthuis. “Het is een fijne gedachte dat de clowns kinderen en hun ouders extra aandacht geven.”

Wie beantwoordt jouw vraag op social media?

Vragen, complimenten, een niet werkend linkje; CliniClowns krijgt dagelijks tientallen berichten via Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn. Webcare-vrijwilligers zoals Peggy zitten klaar om vragen te beantwoorden, misverstanden op te...

Benjamins schaterlach leeft voort door de missie van moeder Nicole

Al enkele maanden na het overlijden van haar zoon Benjamin*, meldde Nicole zich aan als vrijwilliger voor CliniClowns. Letterlijk tot op zijn laatste dag lieten de clowns hem schateren. “Zo kan ik eindelijk iets terugdoen voor alle...