Met een Goede Doelen Pupillentoernooi zamelden enkele gedreven actievoerders, voetbalouders en hun kinderen uit de regio Enschede ruim 18.000 euro in voor CliniClowns

‘Zo houden we de herinnering aan Joris op een mooie manier levend’

Met een Goede Doelen Pupillentoernooi zamelden enkele gedreven actievoerders, voetbalouders en hun kinderen uit de regio Enschede ruim 18.000 euro in voor CliniClowns. “We waren best even stil van het bedrag.”

Ze waren allemaal overdonderd, vertelt Joost Lammers, een van de drijvende krachten achter het tweede Goede Doelen Pupillentoernooi bij de Boekelose club BSC Unisson. “In de bestuurskamer telden we de bedragen bij elkaar op. Bij het totaalbedrag vielen onze monden open, er was ongeloof. Met 18.000 euro hadden we geen rekening gehouden. Ja, we waren er best even stil van.” Met het fantastische bedrag maken de actievoerders immers honderden clownsbezoeken mogelijk aan zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie.

In nagedachtenis van

Het voetbaltoernooi had een emotionele aanleiding, zegt Joost, samen met mede-voetbalvaders Chris, Ronald en Tim initiatiefnemer van het evenement. “Joris, een teamgenootje van onze zonen, werd ziek. Hij bleek een zeldzame vorm van kanker te hebben. Iedereen leefde enorm mee. Tijdens zijn ziekbed bedacht Joris zelf het plan om geld in te zamelen voor het goede doel. Dat was toen stichting Kika. We besloten hem te helpen en een voetbaltoernooi, in samenspraak met de voetbalclub, te organiseren. Dat was in 2023. Helaas overleed Joris eerder dit jaar. In de geest van Joris besloten we dat er opnieuw een toernooi voor een goed doel moest komen. Toen ik CliniClowns opperde, omdat zij zoveel doen voor kinderen die ziek zijn en voor mensen met dementie, was iedereen snel akkoord.”

Geef zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie de lach die doet leven.

Contact

Er werd een actiepagina aangemaakt op de website van CliniClowns. Joost: “Het contact met CliniClowns verliep prettig. We kregen promotiemateriaal dat we op de toernooidag konden ophangen en logo’s voor de cheque, zodat het er professioneel uitzag. Er was ook een vrijwilliger van CliniClowns aanwezig. Als er wat was, werd er meteen snel gereageerd. Dat was fijn.”

FC Twente

De actievoerders pakten de organisatie breed op. Zo bracht een spectaculaire veiling heel wat euro’s in het laatje, met dank aan FC Twente en de FC Twente/Heracles Academie, de opleiding voor jeugdspelers. Zij brachten bijzondere veilingitems in, zoals voetballen, gesigneerde shirts en zelfs een clinic bij de FC Twente/Heracles Academie. FC Twente-middenvelder Michel Vlap bood een paar gedragen voetbalschoenen aan en Robin Pröpper - toen nog teamgenoot en aanvoerder - bracht een gesigneerd shirt in.

Tientallen teams

Een etentje, een wijnproeverij; toernooisponsoren gaven gul voor de veiling. Ook was er een sponsorloop voor kinderen. De zestig deelnemende toernooiteams droegen uiteraard ook hun steentje bij. Joost: “Meedoen was gratis, maar we vroegen de teams wel om zelf een actie op touw te zetten en zo een bijdrage te leveren. Een team zamelde maar liefst 640 euro in.”

Michel Vlap en Evert ten Napel met de opbrengst voor CliniClowns van het Goede Doelen Pupillentoernooi in de regio Enschede

Met hulp van vijftig vrijwilligers werd het een topdag, die werd afgesloten met de prijsuitreiking en de bekendmaking van het opgehaalde bedrag door Michel Vlap. Joost: “De betrokkenheid was groot, de hele gemeenschap sloot zich aan bij deze actie, zo mooi.”

Gun jij zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie de lach die doet leven. Doneer nu.