Zorgprofessionals

Overal waar we komen, zien zorgprofessionals wat onze clownsbezoeken doen voor zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. Hier komen zij aan het woord.

Het enge bos

Sinds Jesper (7) een ongeluk heeft gehad, is hij ontzettend bang om te vallen. “Vaak gaan we wandelen in het bos. Stapje voor stapje verlegt hij zijn grenzen en leert hij z’n angst te overwinnen.”

Ruimte voor alle emoties

Plezier, puur contact, veel interactie; het bezoek van CliniClowns Soes en Moes aan het kleinschalige Rotterdamse verpleeghuis De Wetering maakt heel wat los. Welzijns-medewerkster Nanda de Jongh deelt haar ervaringen: “Hun spel geeft...

‘De bewoners genieten zo van het contact’

Wekelijks komen CliniClowns Jopie en Boris in woonzorgcentrum De Leenderhof in het Brabantse Leende. Elke week is het spel weer totaal anders. “De bewoners genieten zó van het contact.”

‘De kinderen ervaren dat anders zijn niet erg is’

Riska Wijgergangs (CliniClown Toef) en Joosje Stumpel, directeur van de PI-school Professor Waterink West in Amsterdam, vertellen wat contact met de CliniClowns betekent voor kinderen met autisme. 

Alle stress en zorgen zijn even vergeten

Magie, lieve liedjes, een reis naar planeten. Als de CliniClowns langskomen in het OLVG-ziekenhuis, kan alles gebeuren. “De kinderen vergeten even dat ze ziek zijn.” 

‘De kinderen bepalen, dat maakt het zo mooi’

Een drinkpak wordt een vogelhuis, een kwetterend vogeltje krijgt op slag iedereen stil. De kinderen in kinderdagcentrum De Vlindervallei worden door de CliniClowns meegenomen naar een wereld zonder zorgen en vol fantasie.

‘Gewoon doen, niet te veel nadenken’

Marlies Scholtes van dagbesteding Woutershof in Spijkenisse ziet hoe 'haar' cliënten opgaan in het spel van de CliniClowns. In dit verhaal vertelt ze over bijzondere momenten die ontstaan. “Jij bent goed zoals je bent, dat stralen de...

‘Het is mooi om te zien wat het met onze cliënten doet’

Inmiddels voelen de CliniClowns vertrouwd voor de volwassen cliënten met een verstandelijke beperking bij Stichting Elver. Activiteiten-begeleidster Annerike Sielias deelt haar ervaringen.

‘Contact zit soms in kleine dingen’

Juultje van der Valk, Coördinator Welzijn en Activering bij Vilente-locatie De Sonnenberg in Oosterbeek, ziet hoe de bewoners met dementie genieten als de CliniClowns er zijn. Ze deelt hier haar ervaringen. “Het is veel meer dan zomaar...

Even genieten en onbezorgd kind zijn

Met open mond kijken de leerlingen van de Martin Luther Kingschool in Purmerend naar een voorstelling van Het Klein Zintuigen Orkest (KZO). Leerkrachten Brenda Klok en Martine Koster vertellen waarom het contact tussen de kinderen en de...