Veelgestelde vragen over onze diensten

We beantwoorden graag al je vragen.

Vragen over:

Heb je een vraag over onze diensten? We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet. Kom je er nie​t uit, neem dan contact met ons op.

Ziekenhuis

Onze CliniClowns laten zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie lachen, ontspannen en zetten ze in hun kracht. En dat gebeurt overal in Nederland, ook bij jou in de buurt!

CliniClowns is 1 à 2 keer per week in het ziekenhuis. De dagen verschillen nog wel eens, daarom kunnen we geen vaste planning communiceren. Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar info@cliniclowns.nl

Onze CliniClowns spelen bij verschillende poliklinieken, maar niet op alle. Welke polikliniek en wanneer? Voor meer informatie kan je een mailtje sturen naar info@cliniclowns.nl. Dan komen we erop terug.

De CliniClowns zijn zeer bedreven in afstemmen op wat een kind nodig heeft en aan kan. Zij maken heel subtiel contact en we merken dat daarom kinderen die allereerst wat angstig waren een bezoek van de clowns toch als heel prettig ervaren. We stemmen vooraf aan een bezoek vaak eerst af met het ziekenhuispersoneel en de ouders (als die er zijn). Als zij aangeven dat het niet uitkomt of niet gewenst is, gaan wij niet langs deze kinderen. Mocht jij inschatten dat een bezoekje niet fijn is voor je zoon/dochter, geef dit dan aan in het ziekenhuis/de instelling of bij de clowns zelf.

Speel je mee?

Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan speeljemee@cliniclowns.nl

Speel je mee?! daagt kinderen op een laagdrempelige en zintuigelijke manier uit om met de CliniClowns op avontuur te gaan. Wij spelen het hele jaar door op scholen in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. De spelvorm sluit het beste aan bij kinderen met een sociaal-emotionele leeftijd van 5 tot en met 12 jaar. Aan ons bezoek met de voorstelling zijn geen kosten verbonden. Bekijk meer informatie over Speel je mee?!. 

Klein Zintuigen Orkest

Wil je graag dat de voorstelling bij jouw instelling langskomt? Stuur dan een e-mail naar kleinzintuigenorkest@cliniclowns.nl. Vermeld daarbij de naam van de instelling, je naam en telefoonnummer. Dan nemen we graag contact met je op.

Het Klein Zintuigen Orkest is een zintuiglijke en muzikale voorstelling, waarin alle zintuigen van het kind worden geprikkeld. We spelen deze show het hele jaar door bij instellingen voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking t/m 18 jaar (verstandelijke leeftijd t/m 6 jaar). De voorstelling wordt gespeeld in de eigen groepsruimte en duurt ongeveer 30 minuten per groep. Aan ons bezoek met de voorstelling zijn geen kosten verbonden. Bekijk meer informatie over het Klein Zintuigen Orkest. 

CliniClowns app

Nee. Om te kunnen videobellen en chatten met de clowns moet een kind lid worden. We checken de aanmeldingen van nieuwe leden en controleren het platform elke dag.

Na het downloaden van de CliniClowns App in de App Store of Google Play kunnen kinderen met een ziekte of handicap tot en met 18 jaar gratis lid worden en een inlogcode aanvragen.

Niet iedereen kan zomaar op de CliniClowns App. Om te kunnen webcammen en chatten met de clowns moet een kind lid worden. We checken de aanmeldingen van nieuwe leden en controleren het platform elke dag. Bovendien bieden we technische ondersteuning om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. De CliniClowns App biedt dan ook een veilige omgeving voor kinderen.

Op de CliniClowns App kunnen zieke kinderen en kinderen met een beperking, waar en wanneer ze willen, contact hebben met de CliniClowns via hun mobiel of tablet. Ze kunnen videobellen en chatten met de clowns, chatten met vriendjes en liveshows en filmpjes met de clowns bekijken. Het enige wat ze nodig hebben, is de app en een internetverbinding. Onze app is gratis te downloaden op elke smartphone via de App Store (Iphone) of Google Play (android).

Bekijk meer informatie over de CliniClowns App.

Thuisbezoek

Het bezoek duurt ongeveer een half uur en wordt altijd afgestemd op het kind in overleg met de ouder, verzorger of professional. De bezoeken zijn niet op reguliere basis, maar altijd in overleg.

Bekijk hoe je een kind kan aanmelden voor een thuisbezoek van CliniClowns. 

De CliniClowns gaan op bezoek bij kinderen die vanwege hun ziekte of beperking noodgedwongen aan huis gebonden zijn. Het bezoek duurt ongeveer een half uur en wordt altijd afgestemd op het kind in overleg met de ouder, verzorger of professional. Niet alleen voor het kind, maar ook voor de rest van het gezin is het bezoek vaak een bijzonder moment waarvan het effect nog lange tijd voelbaar is. Bekijk meer informatie over thuisbezoek.

Speelkoffer

Met de speelkoffer kunnen kinderen zelf in een eigen clownswereld terecht wanneer de clowns er niet zijn. Zo heeft de koffer laatjes waaruit geluidjes komen en kunnen de kinderen verschillende games spelen op het touch screen. De speelkoffer van CliniClowns staat in ziekenhuizen en kinderdagcentra.

In de afweging hoe we onze middelen zo efficiënt mogelijk inzetten, hebben we ervoor gekozen ons primair te richten op het directe contact tussen clown en kind. De kosten voor onderhoud en reparatie zijn verhoudingsgewijs hoog. Mede hierdoor zal de Speelkoffer langzaamaan verdwijnen. Door te besparen op deze posten kunnen we ervoor zorgen dat we onze middelen zo efficiënt mogelijk blijven inzetten en er voor zoveel mogelijk kinderen zijn.

In de afweging hoe we onze middelen zo efficiënt mogelijk inzetten, moeten we verantwoorde keuzes maken. Zo hebben we ervoor gekozen ons primair te richten op het directe contact tussen clown en kind. Dat betekent, dat we CliniClowns-diensten waarbij geen rechtstreeks contact is tussen onze clowns en kinderen, zullen gaan afbouwen. Een van deze diensten is de Speelkoffer.

Op termijn zullen we Speelkoffers die de kwaliteit waar CliniClowns voor staat niet meer uitstralen, in overleg verwijderen. De kosten voor onderhoud en reparatie zijn verhoudingsgewijs hoog. Naarmate Speelkoffers langer op een locatie staan, beginnen ze door ouderdom en intensief gebruik steeds meer mankementen te vertonen. We hebben dan ook besloten de relatief kostbare digitale toepassingen niet meer te repareren en geen nieuwe content meer aan te bieden op de digitale schermen. Door te besparen op deze posten kunnen we ervoor zorgen dat we onze middelen zo efficiënt mogelijk blijven inzetten. En kunnen we er voor zoveel mogelijk kinderen zijn.